Kategorier
Webbproduktion Grund

WordPress VS Wix

Om man inte tidigare har byggt en webbplats kan det vara svårt att välja mellan Wix och WordPress. Wix har växt i popularitet under de senaste åren medan WordPress fortfarande har hand om den större delen av internet (28%). 

Det som är skillnaderna mellan Wix och WordPress är att Wix är en website builder och WordPress är en CMS (Content Management System). Det som menas med det är att man med hjälp av WordPress kan bygga sin webbsida från grunden medan man med hjälp av Wix har en standard grund som man sedan bygger upp upp sin webbsida på. Wix hjälper dig alltså att bygga en webbsida snabbt och enkelt, med färdigdesignade teman.

WordPress har mer kraft än Wix när det kommer till att designa personliga webbsidor. Det är viktigt att ha förkunskap om kodning när man använder sig av WordPress för att kunna utnyttja tjänsten till 100%. Man kan säga att WordPress är perfekt för de som vill skapa komplexa webbsidor som ger dig full kontroll och flexibilitet medan Wix hjälper dig designa en enkel webbsida så snabbt som möjligt.

1 svar på ”WordPress VS Wix”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *