Kategorier
Webbproduktion Grund

WordPress VS Squarespace

Squarespace är en tjänst som hjälper en att bygga och designa webbsidor utan att behöva veta hur man använder kod, det finns dock som alternativ för de som vill. WordPress fungerar på ungefär samma sätt. Det som man oftast menar när man pratar om WordPress är WordPress.org och inte WordPress.com. WordPress.com erbjuder nämligen en wordpress.com domän medan man på WordPress.org måste hitta sitt egna webbhotell. Det blir alltså redan har mer komplicerat än hur det fungerar på Squarespace. 

WordPress är en CMS (Content Management System) medan Squarespace bygger upp en webbsida med hjälp av drag-and-drop. En CMS har ofta djupare funktioner än vad en “website builder” har. Med det menas att man kan skräddarsy sin WordPress sida på en mer teknisk nivå än vad man kan på Squarespace.  

En kort sammanfattning är alltså att Squarespace fokuserar på att låta personer med kreativa ideér få utföra dessa utan att behöva lära sig att koda. WordPress låter däremot sina kunder att tänka lite mer utanför lådan och därmed nå sina personliga mål med webbsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *